Gyakran ismételt kérdések

Előfordulhat, hogy a webshopban történő vásárlása során elbizonytalanodik, amely az egyes termékek vásárlását illeti. Ezen az oldalon válaszokat találhat vásárlóink gyakran ismételt kérdéseire. Hisszük, hogy segíthetenek Önnek a helyes döntésben a Waidzeit webshopjában található termékek vásárlása során.

Ha a gyakran ismételt kérdések között nem találja meg a választ az Ön kérdésére, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk az info@waidzeit.sk e-mail-címen. 

Milyen előnyökkel jár az ügyfélfiók létrehozása?

Az ügyfélfiókba való bejelentkezéssel mindig elsőként tájékoztatjuk Önt a Waidzeit webshopjában található újdonságokról, kedvezményekről és folyamatban lévő akciókról. A fiók létrehozása után áttekintheti korábbi megrendeléseit. Az ezt követő vásárlások során már nem kell újból megadnia személyes adatait.

Milyen fizetési módok állnak rendelkezésre a vásárlás során?

A webshopban található termékeket hitelkártyával fizetheti ki. 

Az webshopban leadott megrendelés elküldése után Ön e-mailben megkapja a megrendelés visszaigazolását egy órán belül. Ellenőrizze, kérem, hogy helyes e-mail-címet adott-e meg, illetve nézze meg e-mail-fiókjában a spam mappát is.

Milyen szállítási módon kerül kézbesítésre a megrendelés?

A szállítási költség egész Magyarország területén, a www.waidzeit.hu webshopján leadott rendelés esetén 2800 Ft. A megrendelés leadása után egy e-mailt kap a megrendelés visszaigazolásáról.

A megrendelést meghosszabbítja a gravírozás folyamata is, ezért, kérjük, ne hagyja az ajándék megrendelését az utolsó pillanatra. Ha az Ön megrendelése készen áll a kiszállításra és átadásra kerül a szállítónknak, egy e-mailt küldünk Önnek a kézbesítés igazolásával, a követési számmal.

Termékeinket a fizetés feldolgozásától számított 10-14 napon belül szállítjuk.

Hogyan kézbesítünk?

 Futárszolgálattal ( DPD )


A küldeményt 10- 14 munkanapon belül küldjük Magyarországra. Kérjük, alaposan ellenőrizze a megadott címet. Ha a küldeményt a munkahelyére szeretné küldetni, kérjük adja meg a cég pontos nevét és címét, hogy a futár könnyen megtalálja.

Ne felejtse el megadni a telefonszámát és e-mail-címét. e aktuális állapotát. A kézbesítés időpontjáról a futár telefonon fogja értesíteni. 

Módosíthatom később a megrendelésemet?

Arrs törekszünk, hogy a megrendelése minél rövidebb idő alatt feldolgozásra és elküldésre kerüljön. Ily módon garantálni tudjuk a gyors szállítási határidőt, de a megrendelés leadása után nem tudunk utólagos módosításokat végezni.

Hol készülnek a Waidzeit termékek?

A Waidzeit egy osztrák családi cég, dizájn tervezése, tesztelése és tökéletesítése Ausztriában történik. A minőségi bőr és lóden szíjak helyi családi vállalkozásokban készülnek, Schladming völgyében.

A felhasznált fa természetes előfordulása szerint az Alpok vagy a Cseh Köztársaság erdeiből származik, a minőségi tölgyfa barrikhordók Franciaországból származnak és a whiskys hordók egy helyi osztrák cégtől, az olajfa a Földközi-tenger térségéből érkezett és az egzotikus szantálfa, valamint az ásványok a világ különböző helyeiről és Ázsiából származnak.

A gyártás szintén az anyag és a fa típusa szerint Európa és Ázsia minőségi faragó műhelyeiben zajlik. A végső megmunkálás Ausztriában történik. Támogatjuk a családi vállalkozásokat, helyi anyagfeldolgozókat és értékeljük mindenki munkáját, aki a Waidzeit fa karórák, ékszerek és szemüvegek gyártásán munkálkodik. 

Milyen anyagokból készülnek a Waidzeit termékek?

A Waidzeit cég karórái, szemüvegei és ékszerei a legjobb minőségű fából, rozsdamentes acélból és ásványi üvegből, valódi bőrből és lódenből készülnek.

A gyártáshoz leggyakrabban sötét diófát, világosabb borókafát és színes szantálfát használunk. A piacon azonban egyedülállóak vagyunk abban, hogy fel tudjuk felhasználni az egyedi Barrique tölgyfát,  ami olyan hordókból származik, melyekben francia bor érett, valamint a whiskys hordók tölgyfáját.

Ezen hordók újrahasznosítási folyamatával keletkeznek a Barrique, Grapevine vagy Whisky kiadások egyedi és nagyon népszerű kiegészítői.

A Waidzeit termékek fája kezelt és ellenálló?

A fa erőssége nem olyan, mint a fémé. A fából készült órák azonban egy nagyszerű tulajdonsággal jeleskednek a fémórákkal szemben, ez pedig a könnyűségük. Bizonyára Ön is azonnal megkedveli ezt a könnyed érzést a csuklóján.

Mivel minden egyes fa már alapjaiban is színezett a természetes pigmentjeitől, nem fenyeget az a veszély, hogy az órákról lekopik a szín. A diófa sötét, az ébenfa fekete, a tölgyfa pedig bézs.

Az órák, ékszerek vagy a szemüvegek tökéletesen kiszárított fáját nem érinti a változás. A fa karórák fája speciális természetes olajokkal kezelt, amelyek megőrzik textúráját és ezért Önnek már nem kell ezeket a kiegészítőket kezelnie.

A fa karórák vízállóak?

Néhány csepp víz, például kézmosáskor, nem valószínű hogy problémát jelentene, felszínük természetes, nem allergén olajjal kezelt, amely szép színüknek és csillogásuknak, valamint gyenge víztelenítésüknek az okozója.

Azonban azt ajánljuk, hogy általánosságban kerülje a fa karórák vízzel való érintkezését. A fa karórákat és ékszereket vegye le zuhanyzáskor, fürdéskor, búvárkodáskor, kézmosáskor, mosogatáskor, autómosáskor vagy heves esőben.

Hogyan őrizhetem meg fa karórám tökéletes állapotát?

A következő néhány szabály betartásával megőrizheti órája eredeti állapotát:

  1. Kerülje a fa karórák, szemüvegek és ékszerek vízzel, és más folyékony anyagokkal való érintkezését, amelyek visszafordíthatatlanul megbontják a fa szerkezetét.
  2. A Waidzeit fa termékeivel ne menjen vízbe, nem vízállóak.
  3. Kerülje a krémek, olajok, dezodorok és parfümök Waidzeit fa karórákkal, szemüvegekkel és ékszerekkel való közvetlen érintkezését, megbontják a fa szerkezetét.
  4. Az erősebb izzadás következménye lehet a Waidzeit fa karórák, szemüvegek és ékszerek felületi szerkezetének károsodása. A Waidzeit termékek viselése nem ajánlott fizikai munka és sport közben.
  5. Védje a Waidzeit fa karórákat, szemüvegeket és ékszereket a sérüléstől.
  6. A Waidzeit termékeket kezelje száraz törlőronggyal, tisztítószerek használata nélkül.
  7. A karórák szíjához és fa ékszerek fa karkötőihez küldünk egy speciális szerszámot, amelynek segítségével a karóra vagy karkötő méretét az Ön által kívánt hosszúságra állíthatja be.

Mi a különbség az automata és a kvarc órák között?

Az automata órák képesek elem nélkül működni, ugyanis mozgó rotorral rendelkeznek, amely ezt a felhúzást maga végzi el az Ön kezének mozgásával. A teljes felhúzás után az automata órájának 30 – 40 órán keresztül működnie kellene.

Abban az esetben, ha az automata órát nem viseli egész nap, lehetséges, hogy kézzel kell majd felhúznia az órát és ismét be kell majd állítania az időt.

A kvarc szerkezet elemmel működik, az összes kvarc szerkezetű óra elemére 2 év garanciát biztosítunk.

 

Hogyan állíthatom be az időt és a dátumot a fa karórán?

Az összes Waidzeit fa karóra ún. felhúzókoronával van ellátva (egy forgó mechanizmusról van szó az óra számlapjának oldalán az idő beállításához). A koronának több helyzete lehet, ez a szerkezet típusától függ.

Ha az óra dátumot is mutat, a koronának két helyzete van, ha nem mutat dátumot, akkor egy helyzete. Az óra beállítása úgy történik, hogy finoman ki kell húzni a felhúzókoronát a kettes helyzetbe és forgatással be kell állítani az időt, a dátum hasonlóan állítható be. Húzza ki a koronát az első helyzetbe és forgatással állítsa be a kívánt dátumot.

Tartalmaznak a Waidzeit termékek nikkelt?

Nem, termékeink összes fém komponense rozsdamentes acélból készült és nem tartalmaz nikkelt.

Miért néz ki az órám másképp, mint amilyet az wwebáruházban láttam?

Mivel a természetben minden egyedi, úgy minden fa és minden kő is egyedi. A termékeinkben felhasznált természetes anyagokat a természet formálta ilyen alakúvá és színűvé, és ezért előfordulhat, hogy az Ön óráján a fának más erezete vagy a fa színének más árnyalata lesz.

Ne aggódjon, nem jelentős különbségekről van szó. Az erőteljesebb erezet az érett bor vagy whisky után maradt tölgyfa hordókból készült termékeknél keletkezik, ez azonban mutatós, a finom lila vagy sárgás hajszál a fa tölgyfa rostjaiban valóban elbűvölő és ezek az órák ezért is olyan különlegesek.

Gravíroztathatok szöveget az órára?

Igen, nagyon szívesen gravírozunk az órájára vagy a fa csomagolásra szöveget vagy képet. További információkat a gravírozásról itt talál. Igyekszünk minél hamarabb végezni a gravírozással, a csomagokat a megrendeléstől számítva gravírozással együtt is rendszerint a következő munkanapon feladjuk (reggeli megrendelések esetén már az adott napon). 

Jó lesz rám az óra szíja? Állítható az óraszíj a csuklóm kerületéhez?

A fa karórák szíja bőrből, lódenből vagy fából készült. Mindegyik univerzális méretben készült és úgy tervezték őket, hogy megfelelően illeszkedjenek minden csuklóhoz. A fa szíjak szerszám segítségével állíthatóak, amely mindig a csomagolás része.

Ha nem szeretne belekezdeni egyedül a cserébe, lépjen kapcsolatba bármelyik órásmesterrel. Azonban saját tapasztalatból tudjuk, hogy a szíjat valóban mindenki ki tudja cserélni. Hogy segítsünk ebben, a szöveg alá képet mellékeltünk arról, hogyan alakítható a karóra az Ön kezéhez.

A szíjat a következőképpen állíthatja át a saját méretére:

 Ha a szíj oldalán a szemen egy csavar található menettel, akkor a csere a következőképpen zajlik: 

 Ha a szíj oldalán a szemen egy szeg található, a csere a következőképpen zajlik:  Ha kérdései merülnének fel, amelyekre nem talált választ, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk az info@waidzeit.sk e-mail címen.