A Waidzeit története

Tartós & Időtlenül szép

Fiatal cég vagyunk, egyedi, fából készült kiegészítők gyártásával foglalkozunk. Művészek vagyunk és szívesen alkotunk fából készült termékeket. Szeretjük a természetet, az erdőt, a lazaságot és a szabadságot. Mivel manapság a világ annyira rohanó és a városlakóknak alig van alkalmuk megtekinteni az alpesi hegyek szépségét, elhatároztuk, hogy fa karórákat, fa ékszereket és napszemüvegeket fogunk alkotni, amelyeket maga az erdő ihletett.

Motivációnk, hogy mindenkit megajándékozzunk egy darabka természettel. Mivel mindannyian megérdemeljük, hogy körülvegyen minket a természetből fakadó szépség.

waidzeit fa karora

Jelenleg a fenntarthatóság nem csak egy jelmondat vagy trend, sokak számára mindenekelőtt egy életmód. Megragadtuk az alkalmat a Waidzeit céggel és 2014-ben elkezdtük felhasználni a fafeldolgozás terén szerzett tapasztalatainkat és az igényes dizájn iránti szenvedélyünkből fából készült, időtlen termékeket varázsoltunk.

Termékeinket különféle fafajtákból kézzel készítjük. Diófából, juharfából, szantálfából, tölgyfából és sok másból. Az órák gyártására, a számlapoknak minőségi japán vagy svájci szerkezeteket használunk.

A fát egy további anyaggal egészítjük ki, mégpedig acéllal. Az acél rozsdamentes, erős anyag, ráadásul antiallergén. A következő anyag, amelyből kiegészítőinket alkotjuk, a minőségi bőr és  a nemezhez hasonló lóden.

A Waidzeit márkájú fa karórák utánozhatatlanok. Univerzális, minimalista dizájnnal, amely minden öltözékhez megfelelő. A sportosan elegáns karórák könnyűk és kényelmesek.

Később a klasszikus fa órák mellé felvettük a kínálatunkba a fa napszemüvegeket is.

A Waidzeit márkájú termékekben harmonikusan ötvöződik a hagyomány és az innováció. Újonnan felfedezett anyagok, amelyek cégünk számára ősidők óta olyan értékesek, mint az arany. A fa a kultúránkhoz kötődik, hozzánk tartozik és büszkék vagyunk arra, hogy mindig új dizájnnal érkezhetünk, amely vásárlóink éke lesz.

Honnan származnak a Waidzeit fa termékek? 

Az összes Waidzeit márkájú óra dizájntervezése Ausztriában kezdődik. A minőségi bőrszíjak és lódenszíjak helyi családi vállalkozásokban készülnek, a Schladming hegységben. A helyi anyagokból készült órák gyártását részesítjük előnyben és ezért a felhasznált faanyag többsége az osztrák Alpokból és Közép-Európa környező erdeiből származik.

Azonban elkezdtünk foglalkozni az anyagok újrahasznosításával és a fa újrafelhasználásával is és ezért a Barrique és Grapevine sorozat óráinak gyártásához minőségi tölgyfa barrikhordókat használunk, amelyek Franciaországból származnak.

A Whisky órák gyártásához whiskys hordókat használunk. Az olajfa a Földközi-tenger térségéből származik. A régebbi modellek gyártásához színes szantálfát használunk. Egyes fa karórák számlapja ásványból vagy gyöngyházból készült – ezek a természetes anyagok a világ különböző részeiről származnak.

A fa órák gyártása a felhasznált anyag és fa típusa szerint Európa - főleg Ausztria, Csehország és Ázsia - kiváló minőségű faragó műhelyeiben folyik. A végső feldolgozás Ausztriában történik. Támogatjuk a családi vállalkozásokat és a helyi anyagfeldolgózókat és értékeljük mindenki munkáját, aki a Waidzeit fa karórák, ékszerek és szemüvegek gyártásán munkálkodik.